bezienswaardigheden

 

 

Vals-les-Bains

Een onzettend leuk gebied / stadje is Vals-les-Bains. Het is een kuuroort met ca. 4000 inwoners. Het plaatsje ligt midden in een mooi natuurgebied waar rivier de Volane als een slinger door heen loopt. Je kunt in dit gebied wandelen en/of mountainbiken maar natuurlijk ook het plaatsje bezoeken wat helemaal in het teken van de kuuroorden staat. Allerlei behandelingen zijn mogelijk zoals voor  darmaandoeningen, diabetes en obesitas, ook wellness- en ontspanningsarrangementen. Maar er is ook een bioscoop en openbaar zwembad. 

 
klauteren over de oever van de Volane
klauteren over de oever van de Volane
hotels en kuuroorden
hotels en kuuroorden

Pont du Gard

Het aquaduct Pont du Gard is het best behouden aquaduct ter wereld en het meest indrukwekkende! De Pont du Gard, die het dal van de Gardon overspant, voorzag de stad Nîmes van drinkwater. De bouw, 40 en 60 jaar na Christus duurde ca. 15 jaar. Het prachtige bouwwerk is indrukwekkend. Je kunt van de zuidkant naar de noordkant lopen en natuurlijk een duik nemen in het verfissende riviertje.

Op de officiële website van Pont du Gard veel meer informatie.

 

 

 

 

Cascade du Sautadet

Vlak bij het stadje La Roque-sur-Cèze ligt een natuurlijk watergebied met watervallen. Er zijn stroomversnellingen en watervallen en je hoort het geluid al van een afstand als je komt aanlopen. In het gebied kun je prima wandelen of gewoon genieten van het natuurgeweld. Er zijn gangen, kloven en beekjes waardoor het ook een goede plek is voor een frisse duik of even pootje baden. De bijnaam van de waterval is "sprong van de duivel". Die bijnaam is niet voor niets; het gebied kan ook vol gevaar zijn. Het kan er glibberig zijn en zwemmen in de kloven is reuze spannend maar gevaarlijk.

Gorges d'Ardèche

Pont d'Arc is een landelijke brug die de rivier de Ardèche overspant.  Deze natuurlijk brug in onderdeel van de het indrukwekkende natuurgebied Gorges d'Ardèche. In dit gebied loopt een kloof van tientallen kilometers lang. De kloof loopt van Vallon Pont d'Arc tot Saint-Martin-d'Ardèche. Het dal van de kloof bestaat uit rotsformaties die tientallen meters hoog zijn. De rivier die door de kloof loopt is erg populair onder de kanovaarders. Het is erg leuk om dit gebied met de auto (of fiets) te ontdekken. Er zijn onderweg vele uitkijkposten die je een prachtig overzicht geven van de Ardèche. Bij de brug Pont d'Arc is het heerlijk zwemmen en zonnen. En ook leuk om de minder gedreven kanovaarders te zien langskomen.

 

 

 

 

Plage Pont du Diable

De Ardèche, het gebied wat aansluit op de Gard is veel te zien. Zoals de Pont du Diable, ook wel Duivelsbrug genoemd, ligt in de Adrèche vlakbij het plaatje Thueyts. Een Romeinse brug die op ca. 10 meter hoogte over de rivier ligt. Vanuit het dorp is de brug te bereiken via een smalle, steile trap. Onzettende leuke wandelroute. Neem goede schoenen mee want de traptreden zijn gemaakt uit de rotsen. Het water in de Adrèche is heel helder. Na afloop even zwemmen is een aanrader. Er is een klein kiezelstrandje aanwezig. 

Abdij van Saint-Roman

Op een heuvel vlak bij het plaatsje Beaucaire ligt de abdij van Saint-Roman. Deze abdij is volledig door monniken uitgehouwen in de rots waar de abdij op ligt. In 1991 werd de abdij als historisch monument aangewezen. De abdij is dan opengesteld voor bezoekers. Vanaf het plaatje Beaucaire, waar je de auto kan parkeren is het ongeveerd 15 minuten lopen naar het monument. In de abdij zijn verschillende uitgehouwen ruimtes te bezichten. De moeite waard om zo ook te zien hoe de monniken in die tijd leefden.